Facilitators

Iliut Ioana-Maria

Facilitator

Am fost crescută și educată atât în spiritul muzicii, cât și în spiritul păstrării obiceiurilor și datinilior populare.

Numele care mi-a fost dăruit la naștere este Ioana-Maria Iliuț.

Născută și crescută în Sibiu, România, am fost crescută și educată atât în spiritul muzicii, cât și în spiritul păstrării obiceiurilor și datinilior populare.

Întotdeauna am avut un interes sincer față de diferitele culturi ale lumii și față de tradițiile și credințele spirituale ale acestora. Datorită acestui interes, mi-au fost deschise uși înspre lumea popoarelor indigene. Astfel, în ultimii 15 ani m-am dedicat învățăturilor acestor culturi.

Am lucrat și lucrez alături de lideri spirituali din America de Nord, America de Sud, dar și Europa, ceea ce îmi permite să creez punți între lumea învățăturilor străvechi a popoarelor indigene și lumea occidentală.

Îmi dedic viața căilor spirituale ale popoarelor indigene și mă apropii de aceste învățături cu mult respect și dedicare, încercând astfel să păstrez demnitatea acestor tradiții și ceremonii milenare.

De peste 6 ani, munca mea este în slujba femeilor și a tinerelor fete și fiecare curs, fiecare întâlnire pentru femei îmi face inima să cânte.  În acești ani am văzut minuni, creștere, multă forță și blândețe în același timp, am învățat mult și am ascultat și mai mult.

Aștept cu drag viitorul acestei munci, căreia mă dedic cu trup și suflet și mă bucur să văd cum crește. Așa că vă aștept să creștem și să înflorim împreună!

Și pentru că uneori ne este greu să găsim singure cuvintele potrivite, iar acestea vin prin persoanele drage nouă și mai ales cele care ne împărtășesc viziunea și calea, iată o altă descriere, scrisă de un om frumos și un suflet drag – Ioana Madi Dumitrescu:

“Ioana Maria mi-a recunoscut în mai multe rânduri ca îi este greu să vorbească despre ea însăși și asta mie mi se pare o calitate căci, în aceste timpuri în care mulți se laudă excesiv despre cât de buni vindecatori si învățători spirituali sunt, un pic de modestie este aproape un dar ceresc. Asa încat vă voi spune eu cate ceva despre ea.
Pe lângă că are experiență de peste 8 ani în șamanism, pe lângă faptul că a participat la cam toate cursurile importante care au fost susținute în țara noastră în domeniu, Ioana Maria a căutat mereu să ajungă la înțelepciunea si cunoașterea străvechi, s-a simțit atrasă și de practicile budhiste, a citit despre filozofia indiana, a trăit conform cu adevărul ei interior și a trecut prin nenumărate experiențe de viată care i-au format caracterul și au învățat-o despre oameni.
A petrecut un timp in Peru, a experimentat trăirile si viziunile oferite de ayahuasca, a trăit alături de curandero și a aflat despre tainele junglei. A călătorit în multe țari, făcând, așa cum singură mărturisește, legătura între oameni din medii sociale, economice si culturale foarte diferite.
Din 2011 ani s-a regăsit cu ajutorul culturii nativ americane pe care a simțit-o ca fiind cea mai aproape de sufletul ei înafară de cea românească și a aprofundat cântecele, poveștile, înțelepciunea native inclusiv prin a organiza si participa la ceremonia legată de dansul soarelui în rezervația americană.
Ceea ce voi nu stiți dar poate că nu mă va certa dacă vă dezvalui este că, despre aceste cursuri pentru femei, a avut o viziune, care îi arată că femeile din țara noastră au nevoie să-și regăsească puterea, înțelepciunea și feminitatea, au nevoie să se adune pentru a reînvia tradițiile și obiceiurile străvechi, pentru a-și recăpăta forța și sănătatea fizică și sufletească.
Eu va invit, alături de ea, la aceste cursuri la care Ioana Maria visează și lucrează din 2013, cu încrederea că vom împărtăși idei, cunoaștere, ritualuri, sentimente, că ne vom simți unite si înțelese, că vom putea vorbi despre orice lucru care ne chinuie mintea sau sufletul, că ne vom găsi libertatea si vitalitatea.
Și mai sunt sigură că vom râde, ne vom bucura, ne vom relaxa, ne vom înțelege reciproc căci, dacă Ioana e cu adevarat minunată în ceva, atunci este în a comunica cu oamenii si a transmite un drag real fata de aceștia.
Vâ așteptăm în pădure să ne regăsim.”