Facilitators

Alexandru Anton

Facilitator

Folosesc cantecul constient pentru a trezi vitalitatea si potentialul natural. De la doina romaneasca pana la throat-singing-ul siberian. Sustin calatorii sonore de imersie in universul interior si terapii de cuplu pentru tine si vocea ta.

Crescut atat la oras, cat si printre cantecele si jocurile satului romanesc, am fost dintotdeauna fascinat de natura si de oameni. Am trait intens diferentele de la sat la oras, dar nu m-am gandit niciodata ca ar trebui sa aleg intre ele – astfel ca astazi calatoresc si savurez unicitatea fiecarui loc si a fiecarui om intalnit, creez legaturi deschizatoare de drumuri si aducatoare de inspiratie.
Dupa ce mult timp am crezut ca voi imbratisa o cariera de informatician programator, am avut parte de o explozie emotionala care mi-a aratat ca potentialul meu este mult mai variat si ca de fapt am nevoie sa imi exprim trairile (nu doar sa gandesc si sa calculez) – prin scris, prin pictura, prin cantec, prin dans – nu conteaza cum, doar sa o fac, daca am vreo pretentie la sanatate si echilibru, ca sa nu mai vorbesc de fericire.
Pasul de cotitura s-a manifestat apoi prin urmarea cursurilor facultatii de psihologie si s-a continuat prin formari in şamanism, constelaţii familiale si vindecarea traumei transgeneraţionale. In 2010 am avut primul contact cu cantarea guturala siberiana (throat-singing) la un atelier de vindecare prin sunet si de-atunci am ramas fascinat de aceste sunete. Am vizitat Siberia (Tuva, Republica Altai, Republica Sakha) si Mongolia si am trait alaturi de acesti oameni care continua traditia cantecului trezitor la viata, intr-o conectare plina de iubire si respect fata de natura exterioara si interioara. In completarea acestei pasiuni, practic tehnicile tibetane de meditatie si contribui la administrarea centrului Merigar East, parte a Comunitatii Internationale Dzogchen, fondata de maestrul tibetan Chogyal Namkhai Norbu.
Prin cantec mi-este cel mai usor sa ma conectez la inima mea si sa transmit si celor din jurul meu ceea ce simt. In acest spatiu putem sa ne simtim dincolo de filtrele noastre personale si putem rezona cu adevarat.