Facilitators

Claudia Murariu

Fiziokinetoterapeut

Din dorinţa de a ajuta oamenii şi familia am început să studiez tipurile de masaj şi presopunctura.

Mă numesc Claudia Maria Şandru, profesez ca practician în terapii complementare din anul 2006, când din dorinţa de a ajuta oamenii şi familia am început să studiez tipurile de masaj şi presopunctura, făcând primul curs de terapii manuale. Am continuat să studiez la Facultatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, specializându-mă pe Balneofiziokietoterapie şi Recuperare Medicală. În anii de facultate, pe lângă medicină, am studiat diverse terapii complementare, în urma cărora am primit mai multe certificări, pe care le găsiţi ataşate. Studiile mele continuă de-a lungul vieţii, deoarece pentru mine cunoaşterea este foarte importantă. Din anul 2010 profesez ca Fiziokinetoterapeut, având Autorizaţie de Liberă Practică Medicală dată de Ministerul Sănătaţii, iar din anul 2012, când am absolvit Masterul în Prevenţie şi Recuperare Cardiopulmonară, în cadrul Facultăţii de Medicină, m-am axat pe recuperarea şi prevenţia bolilor, fiind de ajutor oamenilor întrucât iubesc oamenii şi tot ceea ce poate face fericit şi împlinit un om.
Iubesc CUNOAŞTEREA şi stiu ca sunt aici, în această existenţă, pentru a întelege şi a împărtăsi cu ceilalţi căutările noastre în a înţelege existenţa, în cele mai subtile interpretări, percepţii, simţiri, înţelegeri…
Pot să spun că m-am nascut cu harul de a dărui starea de bine oamenilor, de a-i ajuta să trăiască mereu în sănătate, armonie şi iubire cu ei inşişi cât şi cu cei din jur.
Tot ceea ce fac, fac din pasiune, din iubire pentru o viaţă sănătoasă. Mereu îmi place să învăţ, să călătoresc şi să cunosc cât mai multe informaţii pentru a fi de folos mai departe, în a vă ajuta pe voi şi pe mine.
M-am născut îndrăgostită de Japonia şi de cultura japoneză, care a fost muza mea în domeniul terapiilor, iar de-a lungul vieţii am studiat şi studiez despre această ţară minunată şi despre terapiile şi certificările care provin de acolo. Am înfiinţat centrul de terapii Sakura tocmai pentru a încerca să ofer oamenilor o mică părticică din cultura şi tradiţia Japoneză, bazându-mă pe patru princiipii esenţiale: 和 Wa-ARMONIE ,  敬Kei- RESPECT, 精Sei- PURITATE, 寂Jaku-LINIŞTE.
SAKURA桜 este numele cireşului japonez, floarea de cireş simbolizează în Japonia natura efemeră a vieţii. Dincolo de frumuseţea greu de pus în cuvinte a Cireşilor Japonezi înfloriţi, SAKURA are o simbolistică specială pentru japonezi. Şi Festivalul Cireşilor Înfloriţi (Hanami) a devenit un simbol al Japoniei. Trebuie însă dezvăluit că admirarea florii de cireş ascunde o sensibilitate şi profunzime rar întâlnite. Florile de cireş încântă ochiul şi simţurile cu delicateţea şi parfumul lor numai câteva zile, după care petalele se desprind şi cad, credinţa budhistă asemănându-le cu însăşi frumuseţea şi totodată vremelnicia vieţii după conceptul ‘mono no aware’ – ‘sensibiliatea efemerului’, ‘patosul lucrurilor`- este aprecierea vieţii, a esenţei acesteia, este bucuria de a trăi  şi de a preţui, cu demnitate, clipa, de a-ţi preţui momentul existenţei pe acest pământ ştiind prea bine că oricând s-ar putea sfârşi. Florile de cireş sunt asociate de altfel cu condiţia muritoare a omului şi, prin extindere, cu împăcarea în faţa morţii.  
Experienţa acumulată prin studiu şi prin etapele parcurse conştient în viaţa mea, viaţă trăită intens întru cunoaştere, îmi permit a te îndemna şi a te îndruma către o viaţă în echilibru şi cunoaştere, înspre lărgirea conştientului tău.
Toată simţirea mea, tot harul meu, toată cunoaşterea mea, toate instrumentele pe care le am, le pun cu mare drag la dispoziţia ta, pentru ca tu să poţi să-ţi continui drumul pe cărările nebănuite ale vieţii şi să-ţi creezi realitatea visată pe care, cu siguranţă, o meriţi, o merităm cu toţii! Cu toţii avem nevoie de relaxare, de o viaţă sănătoasă, echilibrată, mai ales că în zilele noastre, în ţara noastră, trăim într-o lume stresantă şi total dezorganizată.
Îmi plac terapiile alternative care dau rezultate foarte bune, oamenii simţindu-se liberi, fără emoţii negative; însă în lumea grăbită şi individualistă din ziua de azi, un fapt important este neglijat adeseori: oamenii au nevoie să fie atinşi, iar atingerea are o mare putere vindecătoare.
Într-adevăr, timp de mii de ani, multe civilizaţii au folosit diferite forme de masaj pentru a vindeca problemele fizice, mentale şi emoţionale. Studiile ne arată faptul că atingerea ajută la reducerea hormonilor de stres, întăreşte sistemul imunitar, înlătură depresia şi reduce durerea, iar corpul, singur intra în proces de autovindecare.
Îmi place masajul care, deşi considerat de catre unii un lux, în lumea de azi, în care bolile provocate de stres sunt tot mai numeroase şi mai grave, el, de orice fel, trebuie să devină parte integrantă din cotidian pentru fiecare dintre noi.
Beneficiile masajului şi al terapiilor sunt uimitoare, de aceea, orice om trebuie să descopere şi să preţuiască în scop profilactic sau tămăduitor efectele acestor terapii naturiste. Masajul menţine starea de sănătate, redă “tinereţea”, reface organismul, luptă contra îmbatrânirii, are cel mai mare rol în relaxare.
Efectuat de către un specialist, îți dezvăluie toate secretele, te umple de satisfacţie, te destinde, te relaxează. Mâna unui terapeut în masaj se cunoaşte imediat ce acționează asupra ta şi simţi cum corpul cedează la orice reacţie de împotrivire, de încordare reflexă, chiar dacă nu ai mai facut niciodată masaj.
Masajul este o desfătare, nu un chin, este o necesitate, nu o obligaţie. Un masaj corect nu trebuie sa îti provoace nici o neplăcere, nici o vânătaie, ci numai relaxare, confort şi bună dispoziţie.
Trăiesc după premiza că trec prin viaţă o singură dată, iar din cauza asta trăiesc fiecare clipă. Şi dacă tot sunt capabilă de bunătate sau pot face bine unei alte fiinţe, mă gândesc s-o fac acum şi să nu amân sau să renunţ, de vreme ce nu voi mai trece niciodată prin această experienţă.
Aşadar, ce porţi în sufletul şi în mintea ta îţi creează realitatea…
Eşti ceea ce gândeşti şi schimbarea de atitudine faţă de tot ce simţi şi trăieşti stă numai în putere ta!
                   Îti doresc să ai putere să trăieşti liber şi conştient aşa cum îţi doreşti, însă în acelaşi timp, cu multă iubire şi sănătate!